torsdag 1 april 2010

MATFOTOGRAFERING FÖR HEMTREVLIGT


I tisdags fotograferades det mat för hela slanten.
Vår köksmästare Inga-Lena Eriksson fick den stora äran att skapa menyer till två härliga vårreportage!

Marie Askander, matredaktör för tidningen Hemtrevligt & Land och fotografen Thomas Hjerten gjorde tillsammans med Inga-Lena ett matreportage om vårens primörer med sparris som tema och en "Prinsessmeny" till Viktoria & Daniels ära. På prinsessmenyn blev det självklara valet klassiska svenska smaker som andas sommar.

Det färdiga reportaget, menyn, recept och läckra bilder kommer att publiceras i tidningen Viktoria & Daniel, en specialtidning som ges ut i samband med bröllopet med stort B och kommer ut den 12 maj.  Reportaget om våra härliga vårprimörer kommer ni att kunna läsa om i tidningen Hemtrevligt som  kommer ut den 1 maj. (Båda tidningarna ges ut av LRF media.)

Jag kan redan nu avslöja att prinsessmenyn kommer att kunna avnjutas här på Färna den 12 juni och kommer då att ingå i alla våra weekendpaket. 

Det är ett otroligt jobb som ligger bakom ett matreportage.
Förutom skapandet av menyer, tillagning och upplägg av reportaget tar själva fotograferingen en hel dag.  Det sägs att mat är bland det svåraste att syssla med inom fotografering och efter att ha sett allt jobb som ligger bakom kan jag förstå det. Bilderna vi fick tjuvtitta på blev otroligt bra. Det skall bli väldigt spännande och roligt att få se det färdiga resultatet.
Tjejen bakom dessa "behind the scenes" bilder är Moa som jobbar som kock hos oss. När hon inte fotograferar bakar hon en hel del och är en av skaparna av  bakverken som kan avnjutas på vår tebuffé!
Här ser ni fotograferingen av prinsessmenyn i full gång.
Marie och Thomas från LRF Media med Inga-Lena(köksmästare) och Wenche (VD) i bakgrunden.



Mias blomsterarrangemang. Fantastiskt vackra!






Här förbereds fotograferingen av primörmenyn i vår kuskflygel.
Detta kök med anslutande matsal används till vardags till våra matlagningsaktiviter för grupper och konferenser som
Inga-Lena med köksteam håller i.

Visst börjar man längta ännu mer efter vår och värme när man ser alla dessa härliga råvaror!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck