onsdag 7 april 2010

TRANOR OCH BRÖDRECEPT

Tranorna har anlänt! Det är så härlig när man hör deras speciella sång för första gången. Sommarkänslor direkt.
Har dock ännu inte fångat dem på bild, jag återkommer.

Det är härligt med vår men denna mellanperiod är lite svår att göra rättvisa i bilder. Träden står nakna, marken är delvis täckt med halvdassig snö och gräset som tittar fram har en lite lerig ton.
Trots detta är denna tid på året min favoritperiod. Det jag skulle vilja förmedla är den härliga doften av vår, den massiva fågelsång man möts av så fort man stiger ut och den härliga känslan av att inte längre frysa häcken av sig när man sticker näsan utanför dörren!

Tittar man noga i rabatter och under äppelträden ser man att vårblommorna kämpar för att komma upp. Snödroppar och krokusar ger lite liv åt allt det
gråa. Nu går det fort, nästa vecka kan jag nog visa upp en ännu större blomsterprakt!

I köket denna vecka är det bakning som gäller.Förråden måste fyllas på efter påskens frosseri av bakverk och tårtor.
Även matbröd står på att göra listan. Vi jobbar mycket med surdegsbröd här på herrgården. En gammal beprövad metod som resulterar i riktigt läckert matbröd. Varför inte prova själv? Klicka här för recept på surdegsbröd>>>

Nästa vecka har Inga-Lena lovat att berätta mer om vår nya helgmeny som blir klar då. Vårens härliga primörer finns självklart med och vår sommelier, Marcus Lagemyr, kommer att ge oss lite vintips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck