fredag 5 februari 2010

HÄRLIG HELG!

Vi skymtar lite blått på himlen och trots att väderexperterna varnar för mer snö lever jag på hoppet!
Helgen blir en kulinarisk upplevelse. Här presenterar Inga-Lena helgens läckra menyer!


FREDAGSMENYN
Svart trumpetsvampssoppa med Rentartar
-En läcker soppa hör vinter till. Denna variant serverar vi tillsammans med rökt ren som ger sälta och pepparrot som gifter sig med svampsoppan, härligt krämig.  Serveras med ett krispigt västerbottenkex, med ostens karaktäriska smak.
Trumpetsvampen kommer från skogarna runt Färna.

Ångad Piggvar med vitlökskokta blåmusslor
& Skaldjursrisotto
- Piggvar hör till en av de ädlaste plattfiskarna. Helgens piggvar är norsk odlad. Till fisken gör vi en smörad tomatsås,lite syrlig men samtidigt fyllig och len. Den gravade fänkålen som serveras till  är krispig men ändå mjuk och smakrik. Skaldjursrisotton är lagon krämig och mättad med parmesanost!

Crème brûlé
-Klassisk Crème Brule som istället för en sockeryta här får ett härligt täcke av Svensk lönnsirap från Blaxta Gård i Flen, serverad med en vaniljkokt clementin på äkta Tahitivaniljstång & chokladcrust.

LÖRDAGENS MENY
MJUKBAKAD HJÄLMARGÖS
-Hjälmargösen bakas i ugn på låg temperatur så den blir smakrik och mjuk i köttet.
Vi serverar den med en syrlig vinägercreme och söta och krispiga gulbetor, En perfekt lätt förrätt..
OXFILÉ
-Oxfilé när den är som bäst! Kött från ekologiskt uppfödda djur från Dalsjöfors som vi helsteker och lågtempererar för ett perfekt resultat. Serveras med en mjäll och fin senapscreme gjord på Colemanssenapspulver som möter en mörk ölreduktion med en trevlig beska.

HJORTRONCONSOMMÉ
-En len soppa tillagad av skogens guld, tillsammans med en pannacotta gjord på valrhonachoklad som ger en kraftig och sötbitter chokladsmak. Den är även smaksatt med punch vilket passar väldigt bra till både hjortron och choklad. Det krispiga honungsflarnet är pricket över i.."


 
Smaklig måltid/ Inga-Lena Eriksson, Köksmästare

3 kommentarer:

  1. Vilken jättefin blogg ni har hörrni! =)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Det var jättefint beskrivet! Man blir ju sååå sugen...

    SvaraRadera
  3. Hej! Såg bilden på Inga-Lena på en annan site som inte kändes helt sammankopplad med Färna.

    http://www.acatering.se/julbord.html

    Man vill ju inte att någon annan ska åka snålskjuts på ert fina renommé...

    SvaraRadera

Mat och Dryck