fredag 12 februari 2010

ÄNTLIGEN HELG! HÄR KOMMER MENYERNA.

En härlig fredag ser det ut att bli. Solen skymntar fram mellan molnen och temperaturen ligger på några minusgrader.
Här kommer helgens menyer med lite komentarer från Inga-Lena


FREDAGSMENYN
Svart trumpetsvampssoppa med Rentartar
-En läcker soppa hör vinter till. Denna variant serverar vi tillsammans med rökt ren som ger sälta och pepparrot som gifter sig med svampsoppan, härligt krämig. Serveras med ett krispigt västerbottenkex, med ostens karaktäriska smak. Trumpetsvampen kommer från skogarna runt Färna.

Ångad Piggvar med vitlökskokta blåmusslor &potatismillefeuille
- Piggvar hör till en av de ädlaste plattfiskarna. Helgens piggvar är norsk odlad. Till fisken gör vi en smörad tomatsås,lite syrlig men samtidigt fyllig och len.
Den gravade fänkålen som serveras till är krispig men ändå mjuk och smakrik.

Crème brûlé
-Klassisk Crème Brule som istället för en sockeryta här får ett härligt täcke av Svensk lönnsirap från Blaxta Gård i Flen, serverad med en vaniljkokt clementin på äkta Tahitivaniljstång & chokladcrust.

LÖRDAGENS MENY
Salmalax
-En laxrygg som skärs ut inom 4 tim efter att den fiskats. Det innebär att köttet har bättre spänst, färg och smak som är bättre än vanlig laxfilé. Här med en mjäll och fin färsk pilgrimsmussla och hummerklo serveras med en krämig ärtpuré och ett härligt champagneskum.
Helstekt Oxfilé
-Oxfilé när den är som bäst, från Ekologiskt uppfödda djur från Dalsjöfors. Köttet helsteker och lågtempererar vi för ett perfekt resultat. En kantarellcreme som har kokat ner till maximalsmak är aldrig fel, och den rostade vitlök- och rödvinsreduktionen passar perfekt till.

Vit chokladbavarosie med lemoncurd
-Här möter lent och sött det syrliga och fräscha.Vit chokladbavarosie tillsammans med en lagom syrlig passionsfruktssoppa. Ett knäckigt honungsflarn och givetvis ätbara blommor.

vi önskar er alla en riktigt romantisk helg(=
Köksmästare Inga-Lena Eriksson och kockar Moa, David, Mattias & Petter


Moa i skapartagen, förbereder här helgens chokladbavaroise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck