fredag 3 december 2010

JULBORDSPREMIÄR PÅ KARMANSBO HERRGÅRD


Karmansbo Herrgård jobbades det för fullt med att duka upp säsongens första julbord.
Petter med  kollegorna Robin, Dennis, David. vår bakexpert Moa och självklart köksmästare Inga-lena har jobbat hårt med att laga all julmat. Bland mycket annat kan man njuta av 12 läckra sillar. Vad sägs om kantarellsill, havtornssill med rosmarin eller Karmansbosill med äpple & ättiksgurka!

Bland Årets vilda inslag märks bland annat portvinsmarinerat duvbröst serverat med paradisäppelmarmelad (duvor från Karmansbos skogar) och fasanpaté med lingon och trattkantareller. Även lingonen och svampen kommer från skogarna runt herrgården. Småvarmt finns självklart på bordet. Köttbullarna är rullade på herrgården av köttfärs från Gröna Hagars kött, Sala. (ekologiskt uppfödda djur)

Den klassiska julskinkan kommer från Nibble gård i Västerås och har kokats och senapsgrilljerats på Herrgården. Julskinkan avnjuts bäst med någon av våra herrgårdsblandade senapssorter.
Petter & Moa

Självklart är våra lokala leverantörer representerade på julbordet. Ni kan bland annat njuta av Rökt hjort- & älgstek från Wreta rökeri i Sörmland, strutspastrami från Stigtomta eller varmrökt rengbågslax från Hägernäs i Ramsberg.

Camilla fixar in i det sista

 Dessertbordet är verkligen något utöver det vanliga.
Fick jag välja skulle jag nog börja här!
Chokladtryffelkaka med hjortron, Lingon- & vaniljmoussekaka med kolatopping, mjuk pepparkaka med lingon- & färskostfrosting, herrgårdens egen ostkaka med rårörda drottningbär....ja ni hör ju själva!

Härliga ostar från Wernergårdens mejeri och läcker konfektyr skapad på herrgården får avrunda kvällen. Inte helt fel eller hur!

Peter och Kenneth med familjer från Skinnskatteberg var först ut att njuta av Karmansbos Julbord på preminären!
Peter och Kenneth laddar inför julbordet
med lite konfektyr!
(Fotografen fick också vara med på ett hörn!)



Härlig lax
dessertbordet!

sillar, sillar, sillar!



Kanderade äpplen, en klassiker!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck