onsdag 5 maj 2010

CITRONTRÄD, VITSIPPOR & VACKMASKIN

Idag har jag ägnat större delen av min tid åt uppdatering av våra informationspärmar på rummen.
Läser man våra enkäter är många av våra gäster rörande överens om att pärmarna bör ses över. Detta är ett större jobb än man kan tro. Information skall uppdateras och nya sidor skall skrivas, pärmarna från rummen samlas in, sidor bytas ut för att sedan återbördas till sin rättmätiga plats, (Lisbeth och Anita som ansvarar för städningen här på herrgården hjälper till med den biten som tur är, stort tack för det

HERRGÅRDSKÖKET
I köket är den nya vackmaskinen i centrum. Just nu innesluts allt möjligt i ett vakum. Råmjölk tror jag stod på tur.
TRÄDGÅRDEN
Orangeriet fick nytt tillskott av växter idag i form av vackra citron & olivträd. Denna vackra byggnad är en av mina favoritplatser här på Färna. Kakelväggen med plattor skapade av Agneta Spångberg är helt fantastisk och utgör en härlig färgklick på tegelväggen inne i växthuset.

OMGIVNINGARNA
Går man vidare ner mot vattnet får man uppleva ett hav med vitsippor som täcker hela marken och ute på udden kan man njuta av stillheten och spegelblankt vatten. På vägen tillbaka till Herrgården ligger lusthuset där säsongens första vårvigsel går av stapeln till helgen och det är det inte långt kvar innan äppelblommorna slår ut för fullt.

En helt underbar dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck