måndag 24 mars 2014

Färnakocken Björn tävlar i Årets Möteskock 2014

Björn Olfenius i Färnas trädgård
Färnakocken Björn Olfenius tävlar för Färna Herrgård i Årets möteskock 2014. Han kommer ursprungligen från Berlin men är sedan några månader Färnabo på riktigt tillsammans med sin fru och lilla dotter vilket vi är väldigt glada för! Efter sin kockutbildning i Berlin har han även hunnit jobba som konditor och bagare vilket förklarar hans extra stora intresse för desserter, dekorationer & uppläggningar.

Björn är en riktig matnörd med stor passion för lokalproducerat, ekologiskt & vilda växter.
Även på fritiden visar sig den konstnärliga ådran i form av fotografering och målning.
På vår facebooksida ser ni några av Björns foton, då främst på mat, vad annars?
Vi håller tummarna för Björn den 01 april!!

Fakta Årets Möteskock 2014
Tävlingen "Årets Möteskock" är ett event där Sveriges 24 bästa kockar från konferensanläggningar runt om i landet gör upp om titeln bästa möteskock år 2014. Varje deltagare får en vecka innan tävlingen reda på vilka råvaror de har till sitt förfogande och vilka av dessa råvaror som måste implementera i  en förrätt samt en varmrätt.

Under tävlingen finns det möjlighet att besöka en ”minimässa” med fokus på kreativa konferenser med kulinarisk guldkant. Eventet är endast till för de som bokar, köper eller arrangerar konferenser.

Det bjuds på mat, dryck och en rafflande matlagningsduell refererad av Carl-Jan Granqvist. Det blir nätverksmingel med utställande konferensanläggningar. Årets event går av stapeln tisdagen den 1/4 kl. 13.00 i Aveqias lokaler på Tulegatan 11 mitt i Stockholm. Dagen avslutas med prisutdelning och champagne ca: 19.00.
Tävlingen arrangeras av Action Fares.

Är du den som bokar, köper eller arrangerar möten på ditt företag? Här kan du anmäla dig till eventet>>


En av Björns läckra efterrätter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck