onsdag 2 april 2014

Årets Möteskock 2014

Björn förbereder sig..
Färnakocken Björn Olfenius blev utan trofé i kocktävlingen Årets Möteskock 2014 trots en gedigen prestation och riktigt god mat.

Det var 22 deltagare från mötesanläggningar i hela Sverige som möttes i huvudstaden för att göra upp om titeln. Carl-Jan Granqvist höll i trådarna och lotsade deltagare och mässbesökare genom dagen. Efter en lång spännande dag med mässmingel och matlagning korades vinnaren. Första priset gick till Ystad denna gång.

I domarbåset satt Christina Möller, ständig sekreterare i Måltidsakademien, Sigrid Bárány, årets mästerkock 2012 samt Fredrik Eriksson, erfaren jurymedlem och matprofil.

Nu hoppas vi att Björn har fått blodad tand och vi får se honom i fler tävlingar framöver!
Varmrätten förbereds.
Äppelpocherad kycklingfilé, kycklinglårsterrin, schiitake- &
misosky & confiterad färskpotatis.
Dommarbordet.



Under tävlingen erbjöds besökarna en minimässa
Här vår VD Wenche Engström vid  presentationen av
Färna Herrgård & Spa samt Karmansbo Herrgård.

Björn lägger sin förrätt bestående av
apelsinrimmad Salmalax, vit sparriskräm,
citrussyrade grönsaker.


Utfrågning av Carl-Jan Grankvist inför matlagingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck