tisdag 12 oktober 2010

SMAKFULLT ÄVENTYR FINALDAG!


Domarna Melker Andersson och
landshövding Imgemar Skogö
 Finaldagen på mässan blev en riktigt nagelbitare. Startskottet för mattävlingen "Den Lokale kocken 2010" gick 10.00 framför en stor publik och en tung domarpanel med bland annat Melker Andersson, Sven-Åke Larsson, Kent Sandin & landshövdingen i Västmanland, Ingemar Skogö.

Landshövdingen erövrade för övrigt under mässan den hedervärda titeln "Årets hedersbonde" där utmanarna bland annat fick visa upp sitt handlag i handmjölkning, foderkunskap, halmkörning över hinder och odlingskunskap. Imponerande!
ROBIN I FINAL!
Vår egen Färnakock, Robin Hytter, var en av finalisterna i mattävlingen "Den lokala kocken 2010" och absolut yngst i startfältet, endast 21 år gammal!
Robin har skapat en läcker trerätters meny på härliga västmanländska råvaror som lake från Ängsöfiskarn, Fläsksida från Nibble gård & glass på Fårricottaost från Lindholmens Gårdsmejeri i Strömsholm.
Robin grillas av Lisa Förare-Winbladh

Det var en mycket tuff tävling mot de erfarna kockarna Thomas Renman , köksmästare, Karsson på taket i Västerås och Thomas Becker – Restaurang Ågården, Arboga.
Publiken lotsades genom tävlingen av ett riktigt proffs, matskribenten Lisa Förare-Winbladh.

Robins meny räckte till en hedersvärd 2: a plats i tävlingen och en liten fågel viskade i mitt öra att varmrätten var en klar favorit bland alla domare! Rätterna dyker självklart upp på menyn här på Färna Herrgård inom kort.
Segern togs hem av Thomas Becker, Ågården i Arboga.

Förrätten redo för bedömning!
 LÄTTRÖKT LAKE FRÅN ÄNGSÖFISKARN
Serverat med kummin- och rapsoljemajonnäs på olja från Väsby gård, hembakat rågknäcke
bakat på mjöl från Stora Hällsta samt syrade lilabönor från Grönsaksbonden och sallad från egen trädgård.

Robin lägger sista handen på varmrätten.
FLÄSKSIDA FRÅN NIBBLE GÅRD
Fläsksidan glaseras i Stoutöl från Hantverksbryggeriet och serveras med sötsur lång-rödbeta, mixad friterad örtsvål, stekta kantareller
från Västmanlandsskogar, bondbönor från Grönsaksbonden
och en gulmorotspuré med brynt smör.
Dessert på gång!

GLASS PÅ FÅRRICCOTAOST FRÅN LINDHOLMES GÅRDSMEJERI
Serverat med lingonsoppa på lingon från Västmanlands skogar, sockerinlagda gråpäron från Grönsaksbonden och dinkelmördegskrust på dinkel från Stora Hällsta.

Ett stort grattis till Robin, vi ser fram emot fler tävlingar framöver!
Matprat inför domaruppdraget
Sven-Åke Larsson & Melker Andersson
 Och ett stort tack till alla er som besökte vår monter under mässdagarna.
Vinnarna i vår stora tävling kommer att utses inom kort så håll utkik!
En nöjd Landshövding
Hejarklacken
Dennis, Mattias, Flickvännen Madeleine,
Moa, Mia, Inga-Lena & Camilla

glacering!
Kent Sandin, Haga Slott

Eftersnack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck