fredag 22 mars 2013

Middag på Västerås Slott

En härlig vårtallrik med salmalax, kalixrom & båsbogula.











Fredagen den 22 mars var det åter dags för Köksmästare Inga-Lena Eriksson tillsammans med vår bakexpert Moa att göra ett gästspel på Västerås slott där Landshövding Ingemar Skogö bjöd in till middag.

De 50 inbjudna gästerna bjöds på Salmalax & kalixrom serverad med ramslök, 63° Båsbogula & surdegskrust till förrätt. Varmrätten bestod av KRAV-märkt kalvrygg & högrev med murkelstuvning, svartrötter och morötter, portvin samt potatispuré och avslutande dessert med chokladmousse, hjortronyoghurtsorbet, lakritsrem, chokladsnö och punchhjortron.

För mer matinspiration och Färna Herrgårds recept>>

Förrätter redo för servering, Moa & Inga-Lena skymtar i bakgrunden!
Kvällens dessert börjar ta form!

Köksmästare Inga-Lena Eriksson i avsmakningstagen.

Inga-Lena & Moa diskuterar kvällens dessert

Hjortongelé skall snart rullas i saltlakrits

Husfru på slottet, Margit Fransén, håller i trådarna.


Chokladmousse, hjortronyoghurtsorbet, lakritsrem
och chokladsnö!
Dags för matsalen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck