onsdag 2 november 2011

Storbak inför Färna Julmarknad.

 Nu stundar bråda tider här på Färna och Karmansbo Herrgård. Först ut är Färnas Julmarknad som går av stapeln redan nästa vecka, närmare bestämt den 11-13 november.
Inte långt därefter, den 25 november är det premiär för  julbord på Karmansbo och julmiddagar på Färna.

Vår bakexpert Moa har med hjälp av Agneta bakat ihärdigt hela veckan inför julmarknaden. Även i år har vi tillfälligt fått hyra in oss i Stora Hällsta Kvarns bageri. Härifrån köper mycket av de mjöl och gryn vi använder i vår bakning!

Hittills har det skapats saffransknutar, mormor Wilmas pepparkakor (Moas eget familjerecept), mjuk pepparkaka, hallongrottor och siktkakor till våra smörgåsar som säljs i vårt kafé under julmarknadsdagarna.
Det blir även försäljning av vårt eget dagsfärska Färnabröd och mycket annat smått och gott under marknadsdagarna!

Saffransknutar

Moa och saffransknutar

Agneta förbereder pepparkakaor!

Färdigt resultat!

Siktkakor pågång!

I väntan på gräddning!

Saffransknutar förbereds!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck