måndag 7 november 2011

Invigning av Älgveckan

Invigning av Älgveckan
på Kungsbyn.

Idag går startskottet för årets älgvecka arrangerat av projektet Viltmat Sverige, Viltmat Västmanland i samarbete med Svenska Jägarförbundet.
I fredags var det invigning med pompa och ståt på Kungsbyn utanför Västerås. Här ser vi projektledare Sven-Åke Larsson tillsammans med landshövding Ingemar Skogö och Torbjörn Larsson, ordförande i Jägareförbundet, Västmanland planera invigningsskottet!

Projektet bygger på att lyfta fram de Svenska skogarnas naturresurs som ger oss en unik råvara; viltköttet. Sveriges skogar ger oss en unik möjlighet att kunna servera kött från djur som inte ätit tillsatser i foder, har fått röra sig fritt och naturligt och inte transporterats långa sträckor.

Här på Färna och Karmansbo Herrgård finns viltkött alltid på menyn när säsongen är rätt. Denna vecka det älg i fokus.
På lunchmenyn under veckan erbjuder vi bland annat älgkalops,  älgfärsbiffar med kantarellsås & rostad potatis samt Älghögrev med pepparrotssås och rostade rotfrukter.

Bland varmrätter kan vi nämna älgrygg med bakad tomat från Norrängen och sötsyrlig dragon-& gräddreduktion serveras med rökt potatispuré eller älginnanlår med stuvade kantareller rödvinsreduktion med lingon och rosmarin serveras med rotfruktsterrin.
Köksmästare Inga-Lena Eriksson serverar
smakprover av Älginnanlår, en lättgravad,
en rödvinskokt samt en ragu.

Lättgravat älginnanlår med gruvost från Wernergården och rapsoljemajonäs
Rödvinskokt serverad med syltade kantareller, rotsellerikräm och rotsellerichips



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck