tisdag 22 februari 2011

Middag med Salmalax & kalvrygg

Mjukbakad salmalax i väntan på
servering. Soppan hälls på i matsalen


Innan jag smet hem igår kväll passade jag på att kika in i köket. Dennis var i full gång med att förbereda kvällens läckra middag och som hjälpreda i köket fanns ingen mindre än Mia som normalt tar hand om våra gäster i matsalen!

På menyn stod en härligt mjukbakad salmalax serverad med crème ninon, en klassisk soppa baserad på gröna ärtor. Denna soppa var en av Tore Wretmans klassiker.

Varmrätten bestod av en lågtempererad
Kravmärkt ryggbiff från Upplandsbonden med syrade rotfrukter och tryffelsky samt rotselleripuré. Köttet ges en stekyta innan den läggs in i ugnen för att bakas på låg temperatur under lång tid. Detta ger ett fantastiskt mört och smakrikt kött.

Till dessert bjöds det på en
Körsbär och chokladdessert bestående av körsbärsorbet, körsbär- & chokladsandwich med pralinmassa, samt körsbär-  & vitchokladgelé.
Inte illa alls!
Dennis förbereder
kvällens roteslleripuré
som serveras till kalvryggen


Mia preparerar kvällens
dessert.
Spegelsalen i väntan
på kvällens gäster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck