lördag 30 januari 2010

FÖRSTA MÄSSDAGEN

Efter en hektisk fredag med monterbygge blev det äntligen mässdags. Fantastiskt mycket folk och stort intresse för vår tävling, riktigt roligt! På bilden ser ni Anna och Inga-Lena in aktion och längre ner ser ni Moa och Inga-Lena i djupa tårtdisskutioner!Nu laddar vi med en god middag och skön natts sömn hos våra kollegor från svenska spahotell, Skepparholmen.Vi hörs imorgon/Susanne

fredag 29 januari 2010

KLIPP & KLISTERHÖRNA INFÖR MÄSSAN

Nu står vi i startgroparna, viker broschyrer, kapar till tävlingsformulären och packar ihop allt som skall med till mässan! Den eviga frågan, har vi tillräckligt med material med oss? Det står mellan Moa som säger att vi har för mycket och Anna som hävdar att vi har alldeles för lite....på söndag får vi se!
 På bilden ser ni Moa & Anna i vikartagen.
Vi syns på Allt om Bröllop, Nacka Strand i helgen.
Välkommen/Susanne

torsdag 28 januari 2010

NATURBETESKÖTT & 1700 TAL

Snön ligger djup ...Inge, vår vaktmästare,  jobbar stenhårt med att röja undan nattens snölager från gångarna. Slutet är inte i sikte ännu.

Inne i Herrgårdsköket är det  varmt och skönt.
Här förbereds en härlig grönpepparsås som skall serveras till lunchens köttfärsbiffar gjorda på naturbeteskött från Gårdsbutiken. Naturbeteskött är ett samarbete med WWF där man med hjälp av nötkreatur restaurerar just naturbetesmarker.

Romsockerlagen till kvällens dessert "Baba Au Rhum" står och puttrar på spisen.
Det sägs att denna läckerhet härstammar från 1700-talets Polen och dess kung Stanisław I Leszczyński.
Han la en torr Kugehopfkaka i rom och namngav resultatet efter sin litterära hjälte Ali Baba.

I denna version av klassikern läggs savarinkaka i en sockerlag med rom, citron, apelisn,
kanel & vaniljstång samt sist men inte minst, mörk rom.
Kvällens förrätt blir hummersoppa som följs av ört & citronmarinerade lamracks.
Inte helt fel eller hur! / Susanne

onsdag 27 januari 2010

Snö, sö, snö och åter snö!

Just när man känner lite vår i luften så kommer detta! Snön öser ner utan ände..det ser ut som om vi får ha skidspåren kvar ännu ett tag.
För er som längar till snöfria dagar kommer här en härlig vårbild!

Boka in påskens härliga långweekend redan nu och festa på extra stor te-buffé, påsklunch och självklart en underbar middag! Det är bra att ha något att se fram emot under den kommande kylan!

Hoppas vi syns på Bröllopsmässan till helgen!/Susanne

tisdag 26 januari 2010

BRÖLLOPSMÄSSA 30-31 JANUARI, STOCKHOLM


Nu jobbar vi för fullt med att förbereda oss inför den stundande bröllopsmässan i Stockholm den 30-31 januari. Som alltid är det mer förberedelser än man tror...

Besöker ni oss på mässan kan ni vara med och tävla om riktigt fina priser, eller vad sägs om en Färnaweekend , dagspalyx eller lyxiga spaprodukter från BABOR.

I montern träffar ni Inga-Lena Eriksson, köksmästare på både Karmansbo & Färna, Moa Karlsson, kock, Anna Adolfsson, bröllopsansvarig samt undertecknad!

På bilden provbygger vi vår monter. Det färdiga resultatet ser ni på mässan i helgen.
Varmt välkommen till oss! / Susanne

PS. Det kommer att finnas spaprodukter från Färna Spa, romantiska prylar från Herrgårdsboden & läckra champagnetryfflar från Färnaköket till försäljning i montern! DS.










Mat och Dryck