torsdag 28 januari 2010

NATURBETESKÖTT & 1700 TAL

Snön ligger djup ...Inge, vår vaktmästare,  jobbar stenhårt med att röja undan nattens snölager från gångarna. Slutet är inte i sikte ännu.

Inne i Herrgårdsköket är det  varmt och skönt.
Här förbereds en härlig grönpepparsås som skall serveras till lunchens köttfärsbiffar gjorda på naturbeteskött från Gårdsbutiken. Naturbeteskött är ett samarbete med WWF där man med hjälp av nötkreatur restaurerar just naturbetesmarker.

Romsockerlagen till kvällens dessert "Baba Au Rhum" står och puttrar på spisen.
Det sägs att denna läckerhet härstammar från 1700-talets Polen och dess kung Stanisław I Leszczyński.
Han la en torr Kugehopfkaka i rom och namngav resultatet efter sin litterära hjälte Ali Baba.

I denna version av klassikern läggs savarinkaka i en sockerlag med rom, citron, apelisn,
kanel & vaniljstång samt sist men inte minst, mörk rom.
Kvällens förrätt blir hummersoppa som följs av ört & citronmarinerade lamracks.
Inte helt fel eller hur! / Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck