onsdag 9 juni 2010

PRINSESSMENY & VINNARE!

Nu rusar verkligen tiden iväg. Vår "Prinsesshelg" går av stapeln redan nu den 12 juni.
I slutet av mars skapade Inga-lena en prinsessmeny till tidningen Viktoria & Daniel utgiven av LRF media.
Alla rätter fotades här på herrgården och i tidningen kunde man även tävla om en skön romantisk weekend på Färna Herrgård nu på lördag då vi kommer att servera just denna meny.
Ett stort grattis till vinnaren Tina Sundberg och medföljande som kommer att gästa oss i helgen, varmt välkommen!

PRINSESSMENYN
Köksmästare Inga-Lena Eriksson har ordet!
-I denna meny har vi valt att lyfta fram våra svenska smaker och råvaror med alla dess fördelar. Vi serverar dem i en elegant meny med en tydlig rödtråd. Många lyckönskningar till Viktoria & Daniel och alla andra lyckliga brudpar inför sina kommande bröllop!

FÖRRÄTT
Mjukbakad Salmalax från
Bremnes
"Det som lyfter Salmalaxen  över annan lax är att den styckas inom 3 timmar efter att den fiskats och har därför kvar sin spänst, smak och finare färg. Vi serverar fisken med syrad gulbeta, en mild och cremig ärtpure och härlig laxrom, en perfekt balans mellan syra, sötma och sälta. Färsk tryffel från Frankrike och ett härligt luftigt champagneskum med tydlig champagnesmak är pricken över i!"

VARMRÄTT
Svensk kalvinnerfilé från Upplandsbonden.
"Kalvfiléns milda smaker stärker vi med färska örter, kravodlad sparris från Gotland och de första färska kantarellerna. Till detta serverar vi en härligt mustig reduktion av grädde, vittvin, fänkål och kycklingbuljong. Resultatet blir en mild sås men ändå ett riktigt smakpaket. Vi toppar anrättningen med tunt hyvlad fänkål. Svensk färskpotatis med nötigt brynt smör avrundar rätten, mycket bättre kan det inte bli!"

DESSERT
Smultronmousse fylld med yoghurtmousse
"Vad är mer sommar än underbara smultron, här i form av en len och sommrig mousse med en frisk och lätt syrlig yoghurtmousse inuti. Vi Serverar den med en frisk och fräsch lemon curd som bryter av och lättar upp hela rätten. Ett krispigt honungsflarn med härlig guldlyster och ätbara blommor från Färnas egen trädgård hör till."

Smaklig måltid önskar Köksmästare Inga-Lena Eriksson med köksteam!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck