onsdag 21 mars 2012

Färna Herrgård & Spa invalda i Châines des Rôtisseurs!

Nu har Färna Herrgård & Spa fått den stora äran att ha blivit invalda som medlemmar i det anrika gastronomiska sällskapet Châines des Rôtisseurs.

Här kommer lite fakta om Chaines:

FAKTA
La Confrérerie de la Chaîne des Rôtisseurs, som hela namnet lyder, har anor från 1248, då som skråorganisation fram till franska revolutionen 1789. Återuppstod 1950 som en intresseförening med medlemmar i nu ett 70-tal länder. Chaîne des Rôtisseurs har fortfarande sitt säte i Paris.

Chaines hyllar kvalitet och kreativitet i kokkonsten, samtidigt somde slår vakt om det lokala kökets särart och utveckling. Den gamla stekvändarordens roterande spett finns också med i Chaînes vapensköld. Spettet symboliserar en "ärlig kokkonst, där råvarorna smakar vad de är"

Chaîne des Rôtisseurs är organiserat i så kallade Bailliage. Det svenska Balliage bildades 1959 i Stockholm av bland andra Tore Wretman. Bailliaget leds av en nationell styrelse med en Bailli Délégué i spetsen.

måndag 19 mars 2012

Färna Herrgård & Spa nominerad av SPASTAR awards 2012



Vi fick precis reda på att Färna Herrgård & Spa är nominerad av SPASTAR awards 2012 i kategorin årets bästa spakök. Vinnaren annonseras under TUR-mässan i Göteborg den 22 mars.
Det är en stor ära för oss och vi håller tummarna och återkommer med resultatet!

SPASTAR Awards 2012



fredag 9 mars 2012

Yvonne Ryding och Lottie Knutsson filmar på Färna

Testfilming!
Igår filmades det för fullt här på Färna. Lottie Knutsson från Fritidsresor samtalar med Yvonne Ryding om favoritresmålet Mallorca. Det blev många skratt och tips om vad man skall se och göra. Jag blev riktigt sugen på att lämna snön på stört! Filmen kommer att visas på Fritidsresor.se under Lotties värld någon gång i juni.

Yvonne och Lottie tog för sig av vårt Afternoon tea och lämnade sedan värmen i Herrgården för filmning i vårt Orangeri, vackert men något kylslaget!
Därefter begav sig filmteamet till Färna Spa och värmen för filmning av lite Mallorcaprat vid poolkanten.


Filmgänget testar inställningar innan det är dags för tagning.
Manusgenomgång!
Det blev många skratt och härliga
tips om vad man skall uppleva på
Mallorca!
Växtflytt innan tagning, vår VD Wenche rycker in.
Förberedelser för Mallorcaprat vid
poolkanten på Färna.

Mat och Dryck