måndag 22 oktober 2012

Restaurangen på Färna KRAV-märkt!

Nu är vår restaurang KRAV-märkt! Det blev ett märke, dvs. 25 %.
Vår frukostbuffé har varit KRAV-märkt sedan 2009 så det är ett naturligt steg att certifiera hela restaurangen.

I vår matlagning strävar vi alltid efter att ge gästen en kulinarisk resa genom Bergslagen. Mejerier, köttproducenter, mjöl och gryn, säsongens frukter och grönsaker kommer alltid främst från våra nära bönder. KRAV-produkterna är självklart en naturlig del i vårt utbud.

Om KRAV-certifieringen
Sedan 2010 kan restauranger certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken, beroende på hur stor mängd KRAV-godkända råvaror som används:

Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 livsmedel
Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter
Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck