torsdag 6 oktober 2011

Den stora matresan med Per Morberg

Inga-Lena och Per Morberg plockar rabarber.

Det var med stor spänning vi bänkade oss framför tv:n igår kväll för att titta på 7:ans nya matprogram
"Den stora Matresan" med Per Morberg. I våras var filmteamet bland annat här på Färna för att leta smaker och spela in delen om Bergslagen med Värmland och Västmanland.

Teamet hade varit i kontakt med vår köksmästare Inga-Lena Eriksson tidigare under året för att se om vi kunde hjälpa till och så blev det. Inga-Lenas far (gammal köksmästare och viltfantast) och även bror (jägare) kallades in för Västmanlands räkning.

Matresan fokuserar på en upptäcksresa genom vårt avlånga land i jakt på lokala råvaror och mattraditioner. I slutet av varje avsnitt skapar Per sin egen tolkning av de rätter och råvaror han träffat på.

Väl på plats på Färna fick vår köksmästare Inga-Lena chansen att tipsa teamet om våra fantastiska lokala producenter. Riktigt roligt att Per fastnade för både Wernergårdens gruvost, Prosciutton från Nibble Gårdsgris och rapsoljan från Stora Väsby i Sala. Även rabarbern och nässlorna kom från Färna!
Råmjölken till kalvdansen hämtades från en av våra fina mjölkgårdar, Bäcks Gård ca 10 km från Herrgården.

Man vet aldrig hur slutresultatet blir vid en filminspelning som denna, det händer att det som spelats in inte kommer med alls. Att Färna fick stor plats i programmet var fantastiskt! (Se avsnittet på TV4 play)

I nästa nyhetsbrev från Färna Herrgård kan ni ta del av Lars-Görans recept på hjortfärsbiffar, Lars-Peder ger lite tips inför älgjakten och Inga-Lena ger förslag till skogsmat att ta med sig ut!
Här följer några bilder ifrån inspelningen..

Inga-Lena flankerad av sin far och bror som
också var med i programmet.
Matfotografering 
Härlig korg med murklor
 till hjortfärsbiffarna
Vår VD, Wenche Engström inspekterar kalvdansen!
Per och Lars-Göran påväg till bords
för provsmakning av hjortfärsbiffar.

1 kommentar:

  1. Den stora matresan är något som jag helt har missat. Får föröska se ikapp det på något vis :)

    SvaraRadera

Mat och Dryck