Strategiplanering inför kvällens matlagning. |
Vid gängets förra besök för nästan exakt ett år sedan rådde snökaos och 30 minusgrader här på Karmansbo.
Nu visade herrgården upp en soligare sida med blå himmel och två plusgrader.
Helgens tema var vilt och förutom matlagning stod lerduveskytte och en styckningskurs på menyn. Som alltid med detta gäng var humöret och matintresset på topp och köket fylldes snabbt av härliga dofter.
Efter ett par timmar av matprat var det dags för lite kvällsmingel, menypresentation och en läcker middag.
Alltid lika roligt att få vara med på ett hörn!
Kvällens meny
Två snittar med Bergslagsblå från
Wernergårdens mejeri på Karmansbos grova med päron- & timjanmarmelad
Salmalax med äpple och
pepparrot på hårt tunnbröd
ಌ
Surdegsbröd serveras med vispat
gourmésmör och smaksatt med rosmarinolivolja
ಌ
Lättrökt och mjukbakad Hjälmargös
med kummin- & rapsoljemajonnäs, gulbeta, rostade kumminfrö samt
svartpepparknäcke
ಌ
Svarttrumpetsvampsoppa
med råbiff på hjortinnerfilé samt 63° lantäggula
ಌ
Tre varianter på älg
från Bergslagen.
Lågtempererad älgrygg, vinmarinerat högrev på
älg och grovmalen korv på älg och varmrökt sidfläsk från Nibble. Senapscremé på
senap från Lissellas, mörk ölreduktion på öl från Hantverksbryggeriet samt picklade
kantareller från Bergslagens skogar serveras med brynt rotselleripuré
ಌ
Lingonconsommé på
lingon från Bergslagen och kvittenglass med päron och lättsaltade Valencia
mandlar samt lingon- & rosmaringelé och honungsflarn
Lantägggula i väntan på trumpetssvampsoppa |
Äggdelning |
Älgkorvstillverkning |
Honungsflarn på gång |
Hacka bör man! |
Några av kvällens ingredienser: Mustigt öl från Hantverksbryggeriet |
Putsning av älgrygg |
Lerduveskytte |
Styckningskurs med Sven-Åke Larsson |
Mingel innan middagen |
Köksmästare Inga-Lena Eriksson presenterar kvällens meny |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar