Härlig ölbakad fläsksida med äpple & kål |
Fläsksidan tillagas på låg temperatur i ugn i ca 10 timmar och är tänkt att vakumförpackas tillsammans med bjulongen från koket och äpple/kål för att sedan enkelt kunna värmas upp och serveras i hemmet.
-Rätten är tänkt som "långsam snabbmat" för folk utan tid över till matlagning men som vill kunna njuta av genuin mat utan tillsatser tillagad på rena råvaror från våra nära bönder. säger Inga-Lena.
Inga-lena mottar andra pris av matamassadör Lena Rydgren-Eriksson |
Motiveringen löd:
"Med ett nytt tänkande där man presenterar huvudråvaran och dess fantastiska tillbehör i en sous vide förpackning där man håller isär de tre produkterna som tillsammans skapar möjlighet fö att använda sin egen inspiration till att slutföra och sätta sin personliga prägel. Med runda fina smaker där huvudråvarans smaker är underbart framträdnade skapar man möjligheter för lansering av produkten."
Västmanlands egen matambasssadör, Lena Rydberg-Eriksson, och Smaka på Västmanland var den som höll i trådarna till arrangemanget.
Inga-Lena blev tidigare i år även utnämnd till Årets Matentreprenör i Västmanland och invald i det anrika matsällskapet Châine des Rôtisseurs tillsammans med Wenche Engström, VD & ägare av Färna Herrgård & Karmansbo Herrgård.
Inga-Lena med Jenny Lundgren, tredjepristagare och en av våra "nära bönder". Jenny driver och äger Hagby fågelgård utanför Enköping. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar