Jenny Lundgren, Hagby Gård & Björn Olfenius, Färna Herrgård & Spa med "Slim Turkey Burger" som knep en andraplats i tävlingen. |
Den 3 november gick delfinalen i 2015 års Matverk av stapeln i Västmanland. Jenny Lundgren, Hagby Gård tog tillsammans med Färnakocken Björn Olfenius fram en kalkonburgare, färdig att äta eller tillagas efter tycke och smak.
Tävlingen ”Matverk 2015” är en riksomfattande produkttävling där lag om 2–3 personer som representerar olika roller i det gastronomiska utvecklingsarbetet – odlare/uppfödare, förädlare och kock – samarbetar kring att ta fram en ny förädlad produkt präglad av den svenska gastronomin och med en regional förankring.
Jenny & Björn satsade på att ta fram en produkt som både kan säljas i butik och till restauranger och skolor som ett utmärkt alternativ till den klassiska hamburgaren. "Slim Turkey Burger" består av 98% kalkonkött från Hagby gård. Både kött från vinge & lår har använts och smaksatts med bland annat timjan & citron. Burgaren kan serveras kall uppskuren i tunna skivor eller tillagas om man så önskar. Kommer att kunna erbjudas både i storpack eller portionsförpackningar.
Jenny & Björn med en variant av sin kalkonburgare |
Burgaren i storpack eller portionsförpackning. |
"Slim Turkey Burger" knep en 2:a plats i delfinalen, vinnare blev Kopparlundens Bageri som tillsammans med restaurang Frank i Västerås tagit fram en brioche smaksatt med Karl-Johan svamp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar