En härlig vårtallrik med salmalax, kalixrom & båsbogula. |
Fredagen den 22 mars var det åter dags för Köksmästare Inga-Lena Eriksson tillsammans med vår bakexpert Moa att göra ett gästspel på Västerås slott där Landshövding Ingemar Skogö bjöd in till middag.
De 50 inbjudna gästerna bjöds på Salmalax & kalixrom serverad med ramslök, 63° Båsbogula & surdegskrust till förrätt. Varmrätten bestod av KRAV-märkt kalvrygg & högrev med murkelstuvning, svartrötter och morötter, portvin samt potatispuré och avslutande dessert med chokladmousse, hjortronyoghurtsorbet, lakritsrem, chokladsnö och punchhjortron.
För mer matinspiration och Färna Herrgårds recept>>
Förrätter redo för servering, Moa & Inga-Lena skymtar i bakgrunden! |
Kvällens dessert börjar ta form! |
Köksmästare Inga-Lena Eriksson i avsmakningstagen. |
Inga-Lena & Moa diskuterar kvällens dessert |
Hjortongelé skall snart rullas i saltlakrits |
Husfru på slottet, Margit Fransén, håller i trådarna. |
Chokladmousse, hjortronyoghurtsorbet, lakritsrem och chokladsnö! |
Dags för matsalen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar