Årets matentreprenör i Västmanland blev ingen mindre än vår egen köksmästare Inga-Lena Eriksson,Färna- och Karmansbo Herrgårdar. Prisutdelningen hölls under Lantbrukardagen på Brunnby utanför Västerås.
Motiveringen löd:
"Årets vinnare jobbar år efter år, trots den gängse normen inom braschen att prioritera den ekomoniska vinsten, med att utveckal den kvalitativa vinsten med ett starkt och väl genomtänkt regionalt koncept.
Delar av hennes arbete sköts mer eller mindre som en trosuppfattning, helt ideelt med personliga uppoffringar och långa extra resor för att åstakomma önskat resultat:
-En restaurang i en av läntes mest kända Herrgårdshotell med lokal och regional mat på menyn, ett årstidsanåassat koncept där flexibilitete, skapargläde och kvalitet är ett signum.
Aldrig kommer det på frågan att servera importerade köttråvaror för att göra livet enklare när tillgången inte mosvarar efterfrågan efterfrågan av regionens egna varor.
Hon gör sitt yttersta för att göra läntes och regionens delikatesser åtkommliga och presenterade för sina gäster som kommer från hela Sverige på ett inspirerande sätt med entusiasm och glädje som inte går att ta fel på.
Årets pristagare visar med all önskvärd tydlighet att det inte bara går att servera mat från regionen utan att det också är kvalitativt och ekomoniskt lönsamt!"
FAKTA ÅRETS MATENTREPRENÖR
För andra året i rad delar Länsförsäkringar Bergslagen och LRF ut sitt pris för att främja matkulturen i Västmanland.
Årets jury består av landshövding Ingemar Skogö, länets matambassadör Lena Rydberg-Ericsson, LRF Mälardalens regionordförande Sture Johansson, LRF Konsults regionchef Erik Malm och Länsförsäkringar Bergslagens försäljningschef Per Anderz Eldenfalk.
Motiveringen löd:
"Årets vinnare jobbar år efter år, trots den gängse normen inom braschen att prioritera den ekomoniska vinsten, med att utveckal den kvalitativa vinsten med ett starkt och väl genomtänkt regionalt koncept.
Delar av hennes arbete sköts mer eller mindre som en trosuppfattning, helt ideelt med personliga uppoffringar och långa extra resor för att åstakomma önskat resultat:
-En restaurang i en av läntes mest kända Herrgårdshotell med lokal och regional mat på menyn, ett årstidsanåassat koncept där flexibilitete, skapargläde och kvalitet är ett signum.
Aldrig kommer det på frågan att servera importerade köttråvaror för att göra livet enklare när tillgången inte mosvarar efterfrågan efterfrågan av regionens egna varor.
Hon gör sitt yttersta för att göra läntes och regionens delikatesser åtkommliga och presenterade för sina gäster som kommer från hela Sverige på ett inspirerande sätt med entusiasm och glädje som inte går att ta fel på.
Årets pristagare visar med all önskvärd tydlighet att det inte bara går att servera mat från regionen utan att det också är kvalitativt och ekomoniskt lönsamt!"
FAKTA ÅRETS MATENTREPRENÖR
För andra året i rad delar Länsförsäkringar Bergslagen och LRF ut sitt pris för att främja matkulturen i Västmanland.
Årets jury består av landshövding Ingemar Skogö, länets matambassadör Lena Rydberg-Ericsson, LRF Mälardalens regionordförande Sture Johansson, LRF Konsults regionchef Erik Malm och Länsförsäkringar Bergslagens försäljningschef Per Anderz Eldenfalk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar