David förbereder kvällens blomkålspuré |
Sju sorters kakor. |
David förbereder blomkålspuré till kvällens halstrade skreitorsk som serveras med Nibblefläsk och potatismillefeuille.
Moa är i full färd med att baka schackrutor till helgens Afternoon tea där vi alltid, förutom scones, marmelader, bakverk, snittar och ostar, dukar upp minst sju sorters svenska småkakor!
Dennis förbereder slottets förrätt |
För några veckor sedan var det åter dags för vår köksmästare Inga-Lena Eriksson med köksteam att göra ett gästspel på Västerås Slott när Landshövding Ingemar Skogöö bjöd in till middag.
Detta är tredje året vi lagar mat på slottet!
På menyn stod:
Förrätt
Hasselrökt
ankbröst från Hagby Farm i Västerås
med
getost-& morotsterrin på getost från Mats-Persgården samt hasselnötsvinäger
och surdeg
Varmrätt
Ängsögös
& Nibblekrust
Ballotine
på gös med lufttorkad Nibbleskinka serveras med fänkålsvelouté morot och
gulbeta samt potatispuré
Mellanrätt
Utvalda
ostar från Wernergårdens i Karbenning och Mats-Persgården i Sala
med
Färnamarmelad och knäcke
Dessert
Citrus
& Wernergårdensfärskost
Citrusbuljong,
Cointreaubavarois, saltkaramelliserade pisgemandlar samt syltat citrusskal
Hasselrökt ankbröst från Hagby farm |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar