måndag 20 februari 2012

Schackrutor, blomkål och middag på slottet!

David förbereder
kvällens blomkålspuré
Sju sorters kakor.
Det jobbas för fullt i Färnaköket just nu.
David förbereder blomkålspuré till kvällens halstrade skreitorsk som serveras med Nibblefläsk och potatismillefeuille.

Moa är i full färd med att baka schackrutor till helgens Afternoon tea där vi alltid, förutom scones, marmelader, bakverk, snittar och ostar, dukar upp minst sju sorters svenska småkakor!


Dennis förbereder slottets förrätt
MIDDAG PÅ SLOTTET
För några veckor sedan var det åter dags för vår köksmästare Inga-Lena Eriksson med köksteam att göra ett gästspel på Västerås Slott när Landshövding Ingemar Skogöö bjöd in till middag.
Detta är tredje året vi lagar mat på slottet!
På menyn stod:
Förrätt
Hasselrökt ankbröst från Hagby Farm i Västerås
med getost-& morotsterrin på getost från Mats-Persgården samt hasselnötsvinäger och surdeg

Varmrätt
Ängsögös & Nibblekrust
Ballotine på gös med lufttorkad Nibbleskinka serveras med fänkålsvelouté morot och gulbeta samt potatispuré

Mellanrätt
Utvalda ostar från Wernergårdens i Karbenning och Mats-Persgården i Sala
med Färnamarmelad och knäcke

Dessert
Citrus & Wernergårdensfärskost
Citrusbuljong, Cointreaubavarois, saltkaramelliserade pisgemandlar samt syltat citrusskal
Hasselrökt ankbröst från Hagby farm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck