fredag 19 februari 2010

HELGENS MENY

Här kommer helgens meny, en favorit i repris med några små tillägg och förändringar!

FREDAGSMENYN
Svart trumpetsvampssoppa med Rentartar
-En läcker soppa hör vinter till. Denna variant serverar vi tillsammans med rökt ren som ger sälta och pepparrot som gifter sig med svampsoppan, härligt krämig. Serveras med ett krispigt västerbottenkex, med ostens karaktäriska smak. Trumpetsvampen kommer från skogarna runt Färna.
Ångad torskrygg (grönlistad stortorsk) med vitlökskokta blåmusslor & Potatisterrine
- Helgens Torsk är fiskad ur ett säkert fiskbestånd och är  grönlistad. Till fisken gör vi en smörad tomatsås,lite syrlig men samtidigt fyllig och len. Den gravade fänkålen som serveras till är krispig men ändå mjuk och smakrik.

Crème brûlé
-Klassisk Crème Brule som istället för en sockeryta här får ett härligt täcke av Svensk lönnsirap från Blaxta Gård i Flen, serverad med en vaniljkokt clementin på äkta Tahitivaniljstång & chokladcrust.

LÖRDAGENS MENY
MJUKBAKAD HJÄLMARGÖS
-Hjälmargösen bakas i ugn på låg temperatur så den blir smakrik och mjuk i köttet. Vi serverar den med en syrlig vinägercreme och söta och krispiga gulbetor, En perfekt lätt förrätt..

OXFILÉ
-Oxfilé när den är som bäst! Kött från ekologiskt uppfödda djur från Dalsjöfors som vi helsteker och lågtempererar för ett perfekt resultat. Serveras med en mjäll och fin senapscreme gjord på Colemanssenapspulver som möter en mörk ölreduktion med en trevlig beska.

HJORTRONCONSOMMÉ
-En len soppa tillagad av skogens guld, tillsammans med en fräsch syrlig pannacotta gjord på yoghurt smaksatt med  vanlijstång och serverad med punchmarinerade hjorton.
Det krispiga honungsflarnet är pricket över i.."


Ha en riktigt skön helg och kör försiktigt i snöovädret!
Smaklig måltid/ Inga-Lena Eriksson, Köksmästare



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mat och Dryck