onsdag 26 oktober 2011

Spa- och herrgårdspraktik, elevbehandlingar!

Sandra Pettersson
Denna vecka och fram tom. den 17 december har vi fått
förstärkning till Färna Spa i form av Sandra Pettersson.
Sandra är i slutspurten av sin spa- och massageutbildning på Scandinavian college of Travel and Tourism i Orsa.

Under denna tid går det bra att boka in elevbehandlingar till specialpriser, så passa på. Läs mer om elevbehandlingar på Färna Spa här>>

Rosmarie Dellenskog
Vi vill även hälsa Rosmarie Dellenskog välkommen.
Rosmarie studerar hotell, konferens och reception på folkhögskolan i Västerås och skall prova jobba på alla avdelningar hos oss nu under oktober och november.

Varmt välkomna till Färna!

fredag 21 oktober 2011

Nytt i Herrgårdsboden!

Igår kunde jag inte stå emot ett besök i Färna herrrgårdsbod. 
Eva Hedlund (som driver Herrgårdsboden tillsammans med Wenche) satt och stickade på en av sin fantastiska kreationer. Härligt färgstarka tröjor och koftor blir det!

Är du också stickfantast? På söndag är det åter dags för stickkafé i Herrgårdsboden.
Det blir stickning, prat och fika för hela slanten.
Sygga höstkavajer från
Jensen

På klädfronten har ju alla höst- och vinterkläder landat. Mycket snyggt från både Jensen Women, Gunilla Pontén Design, Share Female och Aventure de toiles.

Själv fastnade jag för alla mysiga lyktor, perfekt  nu när höstmörkret kryper på. Levande ljus får man aldrig nog av!

Det har även kommit in mycket snyggt från Ib Laursen, det där snygga porslinet som bland annat används i "Leila Bakar" ni vet.
Det blir mycket roligare att baka med snyggt porslin, eller hur!
Ha en riktigt skön helg.
Riktigt snyggt lykta i teak
(den lilla soffan är inte heller helt fel!)

En liten klassiker.

Stor och välkomnande,
perfekt utanför dörren!
Snygga tekoppar från Ib Laursen

Det blir definitivt roligare att baka om man har dessa!
Mer från Jensen
Woman

torsdag 6 oktober 2011

Den stora matresan med Per Morberg

Inga-Lena och Per Morberg plockar rabarber.

Det var med stor spänning vi bänkade oss framför tv:n igår kväll för att titta på 7:ans nya matprogram
"Den stora Matresan" med Per Morberg. I våras var filmteamet bland annat här på Färna för att leta smaker och spela in delen om Bergslagen med Värmland och Västmanland.

Teamet hade varit i kontakt med vår köksmästare Inga-Lena Eriksson tidigare under året för att se om vi kunde hjälpa till och så blev det. Inga-Lenas far (gammal köksmästare och viltfantast) och även bror (jägare) kallades in för Västmanlands räkning.

Matresan fokuserar på en upptäcksresa genom vårt avlånga land i jakt på lokala råvaror och mattraditioner. I slutet av varje avsnitt skapar Per sin egen tolkning av de rätter och råvaror han träffat på.

Väl på plats på Färna fick vår köksmästare Inga-Lena chansen att tipsa teamet om våra fantastiska lokala producenter. Riktigt roligt att Per fastnade för både Wernergårdens gruvost, Prosciutton från Nibble Gårdsgris och rapsoljan från Stora Väsby i Sala. Även rabarbern och nässlorna kom från Färna!
Råmjölken till kalvdansen hämtades från en av våra fina mjölkgårdar, Bäcks Gård ca 10 km från Herrgården.

Man vet aldrig hur slutresultatet blir vid en filminspelning som denna, det händer att det som spelats in inte kommer med alls. Att Färna fick stor plats i programmet var fantastiskt! (Se avsnittet på TV4 play)

I nästa nyhetsbrev från Färna Herrgård kan ni ta del av Lars-Görans recept på hjortfärsbiffar, Lars-Peder ger lite tips inför älgjakten och Inga-Lena ger förslag till skogsmat att ta med sig ut!
Här följer några bilder ifrån inspelningen..

Inga-Lena flankerad av sin far och bror som
också var med i programmet.
Matfotografering 
Härlig korg med murklor
 till hjortfärsbiffarna
Vår VD, Wenche Engström inspekterar kalvdansen!
Per och Lars-Göran påväg till bords
för provsmakning av hjortfärsbiffar.

Mat och Dryck