onsdag 20 juli 2011

Kulturdagarna i Hed och Pradyumna Kumar Mahanandia

Rolf stod för
härlig musikunderhållning
på lördagen.
Helgen som gick bjöd på blandat väder här i Karmansbo.
 Många trotsade dock det något kylslagna vädret på lördagen och begav sig ut på "KulTur" i Hed. Under helgen var det full aktivitet med musikunderhållning, en
smälta i Karmansbo Smedja, guidade turer på Bernshammars herrgård, skolmuseet, bygdegården i bysala och mycket mer. På söndagen var det underhållning för de mista i smejdan med "Pettson".




På söndagen fick vi bland mycket annat besök av Pradyumna Kumar Mahanandia från Borås.
"PK" som han kallas kom hit till Sverige för över 30 år sedan. 

"PK" från Borås
Som liten fick han en profetia, han skulle träffa Han skulle gifta sig med en flicka som inte kom från stammen, inte från distriktet, inte från provinsen, inte ens från det egna landet. Profetian slog in.


Efter att ha träffat Lotta från Borås i Indien köpte han sig en cykel och tog sig hela vägen från Indien till Sverige, det kallar jag kärlek! Efter många år som bildlärare åker han nu land och rike runt och föreläser om sitt livsöde. 
Har ni möjlighet så passa på att lyssna, man blir härligt glad av att träffa en så positiv och energisk människa! Läs mer om PK här>> 

Gänget från Bysala var först på plats på lördagen
och trotsade kylan för att njuta av musiken!

Karmansbopojkarna stod för musiken på söndagen som bjöd
på lite varmare väder!

Bysalagänget vet hur man färdas med stil!



onsdag 6 juli 2011

Onsdag betyder Grillkväll på Karmansbo...

Onsdag och underbart väder, det var en fullbokad kväll på grillen på Karmansbo i dag! 
Petter stod för grillningen i kväll och bjöd bland annat på Hjälmargös och vildsvin. 


Petter och Johanna
 förbereder det sista innan gästerna kommer

Tillbehören bestod av bland annat färskpotatissallad, kryddsmör,
tomatsallad, fetaostcreme, oliver och surdegsbröd mm.

buffén

Lägg till bildtext

Petter trancherar upp det nygrillade vildsvinet 

måndag 4 juli 2011

Bröllop på Färna


I lördags var det dax för bröllop igen på Färna. 
Vigseln ägde rum i trädgården framför lusthuset.
Under kvällen serverades bland annat till förrätt: lättrökt tuppbröst, getostterrine med morot. 
Varmrätt: helstekt oxfilé, svampragu, ölreduktion, och till dessert en vitchokladbrulé med lime marinerade jordgubbar.
Stort Grattis till de nygifta önskar alla i personalen!



Vy över vigseln 



Bröllopstårta
                                                                                       






Marsipan tårta med klassisk prinsess fyllning
 dekorerad med handtryckta blommor och blad

Mat och Dryck